Menu

Kennisatelier 1 Non – verbale communicatie: kijk eens wat hij zegt...!

Kennisatelier 1 Non – verbale communicatie: kijk eens wat hij zegt...!

Niet de inhoud van wat je zegt, maar de manier waarop je iets zegt is bepalend voor wat er aan informatie bij de ander overkomt. Non-verbale communicatie vertelt veel meer en soms iets heel anders dan jij wilt overbrengen. Het is verreweg het belangrijkste element van een communicatieproces. 

Een grondige voorbereiding op een toespraak, een peptalk of een interview blijkt in de praktijk vooral te gaan om de vraag: "Wat ga ik zeggen?" Maar de belangrijkste vraag zou moeten zijn: "Hoe ga ik zeggen wat ik te zeggen heb?" Als iemand deskundig is op zijn gebied en daarover publiekelijk zijn verhaal gaat afsteken concentreert hij zich voornamelijk op de inhoud, terwijl de manier waarop de eerste prioriteit zou moeten zijn. Agnes Kant was een intelligente en gedreven SP-leider maar haar fanatieke uitstraling stootte de kiezer af. Niet toevallig werd zij binnen twee jaar vervangen door de goedlachse en bourgondische Brabander Emiel Roemer. Job Cohen was een uitstekende burgemeester van Amsterdam, maar ging kopje onder voor het oog van de camera. 

In een interactief kennisatelier, onder leiding van communicatiedeskundigen Job de Haan en Wiggele Wouda krijgt u meer inzicht in het medialandschap  en de wijze waarop u daarmee kunt omgaan.

Spreker(s):Drs. Wiggele Wouda, communicatiedeskundige, journalist
       Drs. Job de Haan, communicatiedeskundige, journalist

 

 

U bent hier

Deel deze pagina