Woensdag Wethoudersdag: Burgergedrag: begrijp het ongrijpbare - Lelystad

woensdag, 31 januari, 2018

Leer meer over uw rol in het gedrag van uw inwoners in deze unieke Woensdag Wethoudersdag Gedragsmarketing op woensdag 31 januari in Lelystad.

Uw inwoners doen niet altijd wat u als wethouder wenst of verwacht. Ze parkeren dubbel, verketteren uw ambtenaren op social media, vernielen openbaar groen of protesteren met geweld tegen de komst van asielzoekers.

Uw college en de ambtenaren halen alles uit de kast om dit gedrag te veranderen. U overlegt en stelt maatregelen voor, zonodig met regels en boetes. Uw communicatieadviseurs zorgen voor folders en berichten in de pers. U gaat ervan uit dat inwoners daarna weten wat er van ze verwacht wordt. Soms is dat voldoende en verandert het gedrag.

Maar vaak pakt het anders uit dan u verwacht. Dan wordt het lastig. U kijkt naar het maatregelenpakket en vraagt zich af: Waarom verandert er niets?
Hoe krijgt ik wél vat op het gedrag van die burgers?

Het antwoord is: begrip. Krijg inzicht in uw probleem, begrijp het gedrag van uw inwoners en u ziet de oplossing. Dat vraagt om een nieuwe manier van kijken en denken. U leert dit het beste door het zelf te ervaren met uw collega-wethouders.

In navolging van hun succesvolle Woensdag Wethoudersdag in Maassluis afgelopen mei, gaan gedragsmarketeers Niek van der Donk en Marvin Kuipers op woensdagmiddag 31 januari 2018 aan de slag met u! Vanuit begrip van uw inwoners leert u om grip te krijgen op hun gedrag. U gaat werken met cases die u en uw collega's inbrengen. Daarbij leert u hoe u:

•      Het gedragsprobleem definieert;
•      Te weten komt wat de inwoner beweegt;
•      Interventies kiest om gedrag te veranderen.

Datum: 31 januari 2018.
Tijdstip: 17.00 - 20.00 uur (inloop 16.30 uur).
Locatie: Stadhuis Lelystad.
Kosten: Voor leden is deelname aan deze masterclass gratis, niet-leden dragen €350,- (exclusief btw) bij in de kosten.
Aanmelden: u kunt zich direct digitaal aanmelden via deze link.