Wethoudersopleiding dag 1 - Nijkerk

vrijdag, 7 september, 2018

4e leergang Post-hbo opleiding Politiek Bestuurlijk Management - Nijkerk

Iedereen is gebaat bij professioneel bestuur. De samenleving, de gemeente en ook de bestuurder zelf.

De Wethoudersvereniging heeft in 2016-2017 met succes 100 wethouders als deelnemer gehad in de leergang Politiek Bestuurlijk Management. Deze leergang is opgezet in samenwerking met het opleidingsinstituut van de Universiteit van Tilburg en Rijksadvocaat Van Doorne Advocaten. Met de opleiding houden we het wethouderschap carrière-technisch interessant, stimuleren wij professioneel lokaal bestuur en vergroten we het aanzien van de beroepsgroep naar de buitenwereld.

De opleiding wordt gegeven op post-HBO-niveau en wordt bij volledige deelname door de wethouder voorzien van een certificaat als bewijs van deelname. Aan de derde leergang hebben ook de eerste gedeputeerden en waterschapsbestuurders deelgenomen.

De opleiding is primair bedoeld om wethouders te ondersteunen bij de uitoefening van van dit politieke ambt. Daar zijn de modules nadrukkelijk op gericht. Daarbij (en dus op de tweede plaats) denken wij dat dit kan bijdragen aan een verbeterde "startkwalificatie" bij een eventuele vervolgstap.

• Tijdsinvestering

De leergang heeft een looptijd van één jaar (van september tot en met juni), met een tijdsinvestering van eens per vier weken één dag. Waarbij in totaal 10 studiedagen mee gemoeid zijn. Er is geen sprake van aanvullende opdrachten of thuisstudie. De opleiding is op zo'n manier opgezet dat wij praktijkleren wensen te stimuleren en zullen hier in de intervisiemomenten op terug kunnen komen, maar dit alles beïnvloed de studiebelasting niet.

• Locatie

Gemeentehuis Nijkerk
Kolkstraat 27
3861 AK Nijkerk

• Organisatie

De opleiding wordt georganiseerd door een intensieve samenwerking tussen de Universiteit van Tilburg, Van Doorne Advocaten en de Wethoudersvereniging.

• Kosten

De kosten voor het gehele opleidingstraject bedragen €3.950,- exclusief BTW voor leden. Niet leden betalen €6.250,- exclusief BTW.
De facturering geschied desgewenst over twee boekjaren.

• Modulaire opbouw

De leergang is opgebouwd uit modules die qua inhoud en opzet op elkaar aansluiten.

In de diverse modules is via interactieve opleidingsmethoden veel ruimte om de eigen praktijk aan bod te laten komen. Om praktijkleren verder te stimuleren is intervisie een prominent onderdeel van de leergang. Ook is er via een digitaal platform (community of practice) ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen, inclusief een vraagbaakfunctie met betrekking tot de inhoudelijke opleidingsmodules.

• Modules

Klik hier voor de inhoud van de modules

(Link nog niet actief)

• Data

7 september 2018: Opleidingsdag 1
5 oktober 2018: Opleidingsdag 2
2 november 2018: Opleidingsdag 3
14 december 2018: Opleidingsdag 4
11 januari 2019: Opleidingsdag 5
8 februari 2019: Opleidingsdag 6
8 maart 2019: Opleidingsdag 7
5 april 2019: Opleidingsdag 8
10 mei 2019: Opleidingsdag 9
7 juni 2019: Opleidingsdag 10

• Certificering

Voor het volledig doorlopen van het opleidingstraject ontvangt u na afloop een certificaat op post-HBO niveau.

• Inschrijven:

Klik hier voor het inschrijfformulier voor de leergang in Nijkerk>>

• Informatie:

Voor meer informatie over het curriculum kunt u contact opnemen met Jeroen van Gool, plaatsvervangend directeur van de Wethoudersvereniging, jeroenvangool@wethoudersvereniging.nl of 06-23 07 77 36.