Wethoudersconferentie 27 en 28 november 2018

woensdag, 28 november, 2018

Beste collega,

Voor de meesten van u begint langzaamaan het stof neer te dwarrelen en zitten de eerste 100 dagen van de nieuwe bestuursperiode er inmiddels op. Voor een aantal van u moet de campagne nog op stoom komen, in verband met de herindelingsverkiezingen een week voor onze Wethoudersconferentie (de reden waarom wij de conferentie dit jaar een week later dan gebruikelijk organiseren).

Al met al heeft u een turbulente periode achter de rug of zit daar nog midden in. Een goede reden even met enige afstand te reflecteren op wat en hoe u in het wethoudersvak staat, en hoe u dat de komende jaren verder wilt vormgeven, met inwoners, raadsleden, ondernemers, instellingen en uiteraard uw collega’s! Om u daarbij enige stof tot nadenken te geven organiseren wij dit jaar de Wethoudersconferentie met als thema Toekomstgericht besturen.

Wij hebben weer een zeer interessant/inspirerend/informeel/interactief/inhoudelijk (al het voorstaande van toepassing) programma voor u weten op te zetten. Ik noem een aantal sprekers:
-Piet Hein Donner (o.a. voormalig vicevoorzitter Raad van State) zal vanuit zijn jarenlange ervaring als politicus en bestuurder en met de nodige humor een beschouwing geeft op het politieke ambt.
-Daan Roosegaarde (kunstenaar, ondernemer, uitvinder en ontwerper) zal u inspireren om op creatieve en duurzame wijze na te denken over en oplossingen te zoeken op alledaagse vraagstukken.

Daarnaast hebben wij nog tal van kennisateliers waarin kennis en ervaringen kunnen worden uitgewisseld, om u nog beter in het zadel te helpen om vorm te geven aan uw bestuursperiode.

Ik wens u graag te zien bij onze Wethoudersconferentie op 27 en 28 november 2018, in Kontakt der Kontinenten te Soesterberg.

Met vriendelijke groet,

Elly van Wageningen