Weet wat er op je af komt! Oriëntatie op het vak - Huizen (geannuleerd)

dinsdag, 13 februari, 2018
Het kan zomaar gebeuren. Dat je binnen nu en de komende maanden te horen krijgt dat je de wethouderskandidaat bent in je gemeente. Om te helpen bij het maken van een afweging of het wethouderschap iets voor jou is, organiseert de Wethoudersvereniging een aantal bijeenkomsten voor mensen die zich oriënteren op het wethouderschap.

In een intensief maar kortdurend programma wordt inzicht geboden in diverse aspecten van het vak. Denk hierbij aan de vele borden waarop je als wethouder te schaken hebt (het college, de fractie, de raad, maar toch zeker ook het thuisfront). Daarnaast helpen wij je inzicht te verkrijgen in je eigen capaciteiten en bijbehorende wethouderscompetenties. Wij maken hierbij gebruik van een intake. Ook is er tijdens het programma aandacht voor de inwerkfase, zodat de eerste 100 dagen als wethouder als een zachte landing kunnen worden ervaren. Wij horen namelijk nog te vaak dat wethouders deze periode achteraf hebben ervaren als een sprong in het diepe.

Uiteraard kunnen wij geen garantie bieden dat deelname aan deze bijeenkomst ook werkelijk zal leiden tot een benoeming als wethouder. Maar wij kunnen je wel helpen in je persoonlijke keuze of je er wel of niet juist aan doet om een stap te wagen naar “de mooiste hondenbaan” die er is.

Locatie:
De bijeenkomst vindt plaats in Huizen  en begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur, maaltijd inbegrepen.
Adres: Graaf Wichman 10 - 1276 KB Huizen

Organisatie:
De bijeenkomsten worden verzorgd door de Wethoudersvereniging.
Bijdrage: Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €25,- (exclusief BTW) gerekend.
Inschrijven: bijeenkomst geannuleerd

Meer informatie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeroen van Gool, plaatsvervangend directeur van de Wethoudersvereniging (jeroenvangool@wethoudersverenging.nl of 070-3738314).