Startersopleiding dag 1 - Zuid Nederland

donderdag, 23 augustus, 2018

Inschrijving Starterstraject Wethouders geopend

De Wethoudersvereniging heeft voor nieuwe wethouders het Starterstraject Wethouders ontwikkeld.

Het Starterstraject helpt (beginnende) wethouders om ‘snel op vlieghoogte te komen’. U maakt zich niet alleen versneld de belangrijkste bestuurlijke lessen eigen, maar verkleint met de praktische lessen ook het risico op een valse start.

Dit traject begint met een intensieve tweedaagse. U verdiept zich allereerst in de belangrijkste speelvelden waarop u zich als wethouder begeeft. Daarnaast oefent u de kernvaardigheden die voor iedere wethouder belangrijk zijn. Op de rol staan onder andere publieke presentatie, bestuurlijke debatvaardigheden, uw rol in het college en een gezonde relatie met ‘uw’ fractie.

De tweedaagse wordt gevolgd door een eendaagse, waarin u uw visie ontwikkelt op uw wethouderschap. Het gaat daarbij om de visie op uw bestuurlijke rol, op de belangrijkste opgaven en op het samenspel met maatschappelijke partners.

Voor dit traject put de Wethoudersvereniging uit de meest ervaren en gewaardeerde trainers en docenten uit haar netwerk. Daarnaast gaat u in gesprek met (voormalig) wethouders die ‘het kunnen navertellen’. Aan het slot van het traject kunt u besluiten of u wilt deelnemen aan één van de intervisiegroepen die vanuit deze trajecten wordt opgestart.

Data:
Vanwege de verwachte toestroom van deelnemers, is het voor gemeenten met leden van de Wethoudersvereniging mogelijk om alvast plaatsen te reserveren. De data voor het traject zijn de volgende:

• 5 en 6 juli + 10 oktober, Noord-Nederland
  • 12 en 13 juli + 24 oktober, Midden-Nederland
  • 23 en 24 augustus + 31 oktober, Zuid-Nederland

Deze indeling is gemaakt met het oog op reisafstanden en vakantiedata. Vanzelfsprekend staat iedere locatie vrij voor iedere deelnemer.

Kosten:
Voor leden van de Wethoudersvereniging zijn de deelnamekosten € 1.490,00 (exclusief BTW en verblijfskosten). Voor niet-leden zijn de deelnamekosten € 1.990,00 (exclusief BTW en verblijfkosten).

Aanmelden:

Noord-Nederland: U kunt zich direct aanmelden via deze link >>