Menu

Regiodag in Zuidhorn 22 september 2017

vrijdag, 22 september, 2017

Regionale samenwerking, bestuurskracht en herindelingen zijn bijzonder actuele thema`s in heel Nederland. Maarten Allers, hoogleraar Economie van decentrale overheden aan de Rijksuniversiteit Groningen, neemt u mee in de achtergrond van deze onderwerpen en gaat hierover graag met u de discussie aan. Allers richt zich in zijn onderzoek met name op openbare financiën, economie van decentrale overheden (gemeenten, provincies, waterschappen), financiële verhoudingen, lokale belastingen en politieke economie. Daarnaast is Allers directeur van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de RUG. COELO is een onafhankelijk onderzoeksinstituut met een eigen onderzoekprogramma, maar doet ook contractonderzoek. Klanten zijn gemeenten, provincies, ministeries en ondernemingen. Naar bovenstaande onderwerpen, komen de gekozen burgemeester, de rechtspositie van wethouders en de vraag wat de inzet van de Wethoudersvereniging op deze onderwerpen zou moeten zijn aan de orde. Deze onderwerpen worden in het hele land op regio bijeenkomsten besproken, de uitkomst hiervan is de basis voor het meerjarenbeleidsplan van de Wethoudersvereniging.

Na het inhoudelijke programma is er de mogelijkheid tot gezamenlijk lunchen en het aansluitend afleggen van een werkbezoek aan de gemeente Zuidhorn.


Datum: 22 september 2017
Tijdstip: Inloop 9.00 uur, start 09.30 -13.00 uur (vanaf 13.00 uur is er de mogelijkheid deel te nemen aan een werkbezoek in de gemeente Zuidhorn)
Locatie: Gemeentehuis Zuidhorn, 
Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Kosten: Voor leden is de deelname aan deze bijeenkomst kosteloos. Niet-leden dragen €300,- (exclusief BTW) bij in de kosten.
U kunt zich direct aanmelden via deze link.

U bent hier

Deel deze pagina