Menu

Masterclass Keer het tij: Omgaan met agressie, geweld en intimidatie: 1 december Beesel

vrijdag, 1 december, 2017

Recent onderzoek toont aan dat bijna een derde van de politieke ambtsdragers - zoals raadsleden, burgemeesters en wethouders - in Nederland vorig jaar te maken heeft gehad met agressie en geweld door inwoners. Deze ontwikkeling is door heel het land zichtbaar.

De Wethoudersvereniging onderzocht eind 2015 al dat er op landelijke schaal sprake is van agressie, geweld en intimidatie van wethouders. Als vervolg hierop is bij het ministerie van Binnenlandse Zaken een financieel vangnet bepleit en gerealiseerd waaruit eventuele kosten voor aanvullende beveiligingskosten. Dat agressie, geweld en intimidatie in verscheidene vormen komt, is voor te stellen. Tijdens deze Masterclass is een wethouder bereid gevonden zijn ervaring met een zeer intimiderende situatie te delen. De effecten hiervan op werk en privé komen aan bod. Agressie, geweld, intimidatie en bedreiging is niet iets wat je je alleen maar kan laten overkomen.

Erik Muller, mede eigenaar van het gespecialiseerde beveiligingsbedrijf Cortex, verkent samen met de deelnemers de preventieve en reactieve mogelijkheden die je als wethouder hebt om je weerbaarder te maken. Zowel in de werk- als privé omgeving.

Datum: 01 december 2017
Tijdstip: 10.00-14.00 uur
Locatie: Gemeentehuis Beesel
Kosten: Voor leden is de deelname aan deze bijeenkomst kosteloos. Niet-leden dragen €300,- (exclusief BTW) bij in de kosten.
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via deze link.

U bent hier

Deel deze pagina